Privatisering

Privatisering van verenigingen en begeleiding

Professionalisering en kwaliteitsverbetering zijn belangrijke doelstelling in de sportwereld anno 2002. NOC*NSF noemt ze als doelstellingen in het manifest ‘Nederland Sportland’.

In combinatie met het teruglopen van het aantal vrijwilligers ontstaan er gaten in bestuurlijke zaken / activiteiten. Daarnaast is er vanuit overheidswegen een grotere drang naar meer privatisering van sportcomplexen. Het afstoten van beheer, onderhoud en allerlei overige voorzieningen. Teruglopen van subsidies.

Door deze zaken komen verenigingen steeds meer onder druk te staan. Ze moeten naar hun leden zorgen voor een actieve vereniging met voldoende activiteiten, geschikte accommodaties enz. Anderzijds moet er ieder jaar een exploitatie begroting zijn die nog ruimte biedt voor andere zaken. Er moet plannen gemaakt worden voor de langere termijn. Enkele zaken zoals onderhoud, vervangingen, investeringen moeten alerter worden bijgehouden. Lopende onderhoudscontracten, garanties, kwaliteitscontroles, keuringen, sociale hygiene in kantines en legionella zijn belangrijke speerpunten qua beleid.Veel van deze zaken worden vanuit het bestuur correct overgedragen aan commissies. Maar hoe zit het met de continuïteit?

Wij kunnen zorgen voor een totale begeleiding bij het privatiseren van sportaccommodaties. Indien er geen privatisering mogelijk is kunnen we zorgen voor een nog betere professionalisering van alle verenigingsactiviteiten. Dit kan eenmalig of periodiek.

Start vandaag

Gebruik maken van onze diensten? Klik op de knop en vraag vrijblijvend meer informatie aan of plan een afspraak.

06 50238137

berthillen@kayoot.nl

Heymansstraat 101
5927 NP Venlo

Gelieven alleen op afspraken langs te komen

Kayoot © 2022 | Privacybeleid | Website door: Websitexperts